Baksidan av UAE

Här kommer en glimt från UAEs baksida.


Fem stycken bussar proppfulla med...


Tadaa...! Indier och pakistanier!
Här sitter de fem vuxna män i rad i en buss utan A/C (det är 50 grader utomhus, A/C är inte en lyx utan en nödvändighet, precis som elementen i Sverige under de kalla månaderna). Det är dessa män som bygger landet jag bor i. De bygger hus, skolor och kontor för dryga 1000 kr i månaden. Utöver detta får de en "bostad", oftast är det den lagstadgade miniytan på 3 kvm. TRE KVADRATMETER, min säng är större!

Men vet ni vad?
Det här är 1000 ggr bättre än Sveriges sk bistånd. Pengarna kommer till de som jobbar, jobbar de hårt kan de befordras och därmed få mer pengar och pengarna skickas oftast oavkortat hem till frun (hur många underöskningar har inte konstaterat att det är kvinnorna pengarna ska ges till?).
Dessa män kommer hit frivilligt. Då och då kan man höra om hur de har blivit hitlurade, fråntagna sina pass och sedan tvingats jobba ihop till sin hemresa. Att säga det är som att omyndigförklara ett helt folk. Tror ni att de som är här är de enda i deras by som jobbat i Mellanöstern? Tror ni att de aldrig kommer tillbaka?  Rykten gott folk. Just nu är ca hälften av UAEs invånare från Indien eller Pakistan. Det rykte som de skulle kunna skapa i sina hembyar ska inte underskattas.

Öppna Sverige för arbetskraftsinvandring och låt de som vill jobba sig ur fattigdomen göra det för egen motor. Överför alla dessa bidragspengar till en satsning på detta. SLUTA GE BORT SVENSKA FOLKETS PENGAR TILL DIKTATORER OCH GERILLALEDARE I AFRIKA.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0