My resignation has been APPROVED

Så, efter ett och ett halvt år som flygvärdinna i Abu Dhabi har jag sagt upp mig. Skönt. Men sjukt nog behövdes det godkännas av två olika personer! Va fan, NEJ du får inte säga upp dig??!!
Om en månad slutar jag... Känns surrealistiskt. Har bott här i all evighet. Vad ska jag göra nu?

Gårdagens

Jag gick till kontoret igår, i enlighet med deras grooming guides i kontorsklädsel. Snyggt va? Eh, not!


Blus Forever 21, Byxor Forever 21, Klocka DKNY



Men de släppte åtminstone in mig på alla kontor idag =).

rockstar

Nar jag var yngre, ung och dum, sa lyssnade jag pa metal. Jag och min basta van var metalheads =). Vi sag Iron Maiden 2 ggr, bada gangerna koade vi sa att vi hamnae i mitten pa forsta raden. Jag med min ynkliga langd, 161 cm, lyckaades alltid bli utdragen i slutet av konserten... Vakterna holl ett extra oga pa minitjejen mitt bland alla stora killar och raddade mig precis innan jag dog. Min kompis, 175 cm, holl alltid ut till slutet.

Pa nagot satt blev det sa med var musik ocksa. Hon stod fast vid sitt musikval och lyssnar an idag pa metal, rock, punk osv. Jag slutade. Varfor? Tja, formodligen mest for att jag lyssnade pa det av fel anledning fran borjan... Ville vara annorlunda. Ville vara bast. Bland alla tontar som blev metalfans var det inte svart att vara snyggast. JA det finns sjukt snygga tjejer inom subkulturerna, men de ar i minoritet. Oftast behovde man inte anstranga sig sa mycket.
Tror iofs att det dar har andrats en del nu, nu med lanseringen av NUmetal (Nej, det ar ingen riktig metal, haha) som typ Linkin Park och Evanescene (stavning ngn?) sa har ju metal blivit popularkultur igen. Emos mot fjortisarna typ.

Efter typ 4 ars paus har jag borjat hitta tillbaka igen.Denna gang for musikens skull. Tidigare fanns for mig en motsattning mellan pop och metal, man kunde bara gilla EN kategori. Nu kanns det som att jag kan uppskatta all tuggummipop utan att vara ngn mainstreamidiot. Det ar ju soft att lyssna pa, naar man ar glad, inte orkar engagera sig och vill ha ngt enkelt. Det betyder inte att rocken maste ges upp!

EVERYONE WANTS TO BE A ROCKSTAR!! =).

Snowboard e easy??!

Det ar tidig torsdagsmorgon. Idag ska vi aka till Ski Dubai, tror det ar varldens storsta inomhusbacke. LIte kul, 50 grader utomhus och vi aker brada =).
Det blir jag, sis, pojkvan och tva av hans kompisar. Vi har typ bott tillsammans allihopa i min pojkvans systers lgh sen min syster kom hit. The new crew! Forra veckan var vi pa Wild Wadi tillsammans, nu ar det Skiiii... Vi har proppat de fd skejtarna fulla med videos utav coola bradakare. De blev sjukt och impade och taggade. Tyckte det sag sa latt ut, sa min syrra fick nog av deras skitsnack och visade dem lite filmer pa folk som trillade... Ao, AO AOOOOO sa de. Mindre taggade nu, mohahahaha.



Keep on dreaming boys, u'll NEVER look like this TODAY!!

Tenta downunder

ÄTLIGEN har jag hittat en lokal att skriva min sluttenta på! Efter ett letande i tre länder, och lika måga kontinenter, kommer jag nu att skriva min tenta i Melbourne, Australien. Det ni!

Inventering

Vad gömmer sig här?



Oh yeah! BADKLÄDER!

1: D&G, Abu Dhabi 2: Lindex, Sthlm


1: Guess, Abu Dhabi 2: Roxy, Manchester 3: Miss Sixty, Munchen
4: Billabong, S:t Lucia, Sydafrika 5: Roxy, Manly Beach, Sydney 6: Guess, Abu Dhabi



1: H&M, Sthlm 2: H&M, Sthlm 3: H&M, Sthlm
4: Lindex, Sthlm + H&M, Sthlm 5: H&M, Sthlm 6: Gina Tricot, Sthlm


Är det bara jag som anar en viss överdrift? Fan. Alltid! Det går inte ens att ursäkta med att jag bor i ett varmt land, vem sjutton behöver 14 olika badkläder???
Nej, det är bara jag som blir lite lollig när jag ser bikinis. Kan inte låta bli. Min underklädeslåda är ännu värre. Provar jag en bikini som passar så följer den med hem. Tur är väl det att de flesta överdelar är för små vs underdelarna som blir för stora. Annars skulle det vara ännu värre...
Varje Londonbesök slutar med ett besök på Bravissimo, en utav de få affärer i världen som säljer min BH-storlek. Kombinationen allting passar med att jag har ett kreditkort och tonårsminnen av att inget passar och när det väl gör det är det way out of budget (500kr+) gör att mitt kreditkort alltid maxar ut i London!

Jag är inte överambitiös, nejdå. Inte alls.

Här är mitt pluggschema för hösten, WiSH ME lUCK!

v33 (nu) Repetera Arabiska 1, 15 hp  EN HELTID
v34 Tenta arabiska 1, första veckan av Ma D 100p TVÅ HELTIDER
v35 Ma D, inleda Introduktion till Socialantropologi, 7,5 hp, Statsvetenskap (el Freds och konfliktkunskap?) 15 hp och Arabiska 2 15 hp TRE HELTIDER
v36 Ma D, Socialantropologi, Statsvetenskap (el Freds och konfliktkunskap), Arabiska 2 TRE HELTIDER
v37 Ma D, Socialantropologi, Statsvetenskap (el Freds och konfliktkunskap), Arabiska 2 TRE HELTIDER
v38 Ma D, Socialantropologi, Statsvetenskap (el Freds och konfliktkunskap), Arabiska 2 TRE HELTIDER
v39 Tenta Ma D, Tenta Socialantropologi, Statsvetenskap (el Freds och konfliktkunskap), Arabiska 2 TRE HELTIDER
v40 Inleda franskastudier på heltid vid Sorbonne, Statsvetenskap (el Freds och konfliktkunskap), Arabiska 2 TVÅ HELTIDER
v41 Franska, Statsvetenskap (el Freds och konfliktkunskap), Arabiska 2 TVÅ HELTIDER
SammA resten av hösten!

När hösten är över kommer jag att ha tagit 100 p, franska steg1-3 300p, Arabiska 2 15hp, Socialantropologi 7,5 hp, Samhälle 15 hp = 400 p+ 37,5 hp. Låter det rimligt eller?

Jag har börjat kommentera andras bloggar i hopp om flera läsare

Nope, inte riktigt så. Men jag önskar att det vore så. Att jag kunde skriva en kommentar till något trist, hitta på något bara, och sedan avsluta med KOM TILL MIN BLOGG! Se MIG!


Jag vill så väldigt gärna kunna vara falsk och ljuga. Få saker till min fördel. Jag kan inte göra något alls om jag inte menar det helhjärtat. Här i arabvärlden säger de att jag har ett vitt hjärta. Att jag är så oskyldig att det är alldelles vitt.

Men blanda inte ihop min påstådda oskyldighet med en oförmåga till att vara elak och manipulativ. Det är två saker jag är mycket bra på. Jag säger vad jag tycker och tänker. Gillar jag inte något får folk höra det. Känner jag inte för att gå ut, så går jag inte ut. Vill jag verkligen ha något så ser jag till att få det. Utan att luras, utan att ljuga men genom att gnälla och tjata (om jag känner personen väl) eller att helt enkelt säga vad jag vill ha och varför tillsammans med lite "falska bekännelser" (alltså, jag ljuger inte, men bekännelserna är inte så privata egentligen. Typ saker jag inte bryr mig om? Så tror folk att jag är hyperärlig och jätteöppen när jag egentligen inte har berättat någonting. Beprövat trick.).

Här är länken till inlägget jag kommenterade:
http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2009/08/ytterligare-tanke-kring-medeltidsveckan

Kunde inte låta bli att informera om min, och många andras, version av medeltidsveckan.

Godermorgon

Jag har helt vänt på dygnet. Mycket irriterande. Jag sover numera 17-01, pojkvännen 01-08 och syster 10-18. Lixom, när ska vi umgås??? 8 på morgonen i en timme eller så?!

Det är alltid såhär för mig. Jag sover på de skummaste tiderna. Kan aldrig bara vara normal... Jag vill vara normal! Är nog första gången jag tänker det, haha. Jag som aldrig vill vara som alla andra och tom tog jobbet som flygvärdinna delvis för att tiderna var så oregelbundna. Soft tänkte jag, då slipper jag gå upp varje morgon. PALLA! Fick iofs göra just det under 8 v, för så lång var vår utbildning. 14-23 varje dag. Så kanske inte så tidigt ändå!

I höst börjar jag förhoppningsvis på Sorbonne. Då blir det till att gå upp tidigt varje dag, de har närvaroplikt löjligt nog. Vilket seriöst universitet kollar på närvaro ist för kunskap, delaktighet i diskussioner osv??


Baksidan av UAE

Här kommer en glimt från UAEs baksida.


Fem stycken bussar proppfulla med...


Tadaa...! Indier och pakistanier!
Här sitter de fem vuxna män i rad i en buss utan A/C (det är 50 grader utomhus, A/C är inte en lyx utan en nödvändighet, precis som elementen i Sverige under de kalla månaderna). Det är dessa män som bygger landet jag bor i. De bygger hus, skolor och kontor för dryga 1000 kr i månaden. Utöver detta får de en "bostad", oftast är det den lagstadgade miniytan på 3 kvm. TRE KVADRATMETER, min säng är större!

Men vet ni vad?
Det här är 1000 ggr bättre än Sveriges sk bistånd. Pengarna kommer till de som jobbar, jobbar de hårt kan de befordras och därmed få mer pengar och pengarna skickas oftast oavkortat hem till frun (hur många underöskningar har inte konstaterat att det är kvinnorna pengarna ska ges till?).
Dessa män kommer hit frivilligt. Då och då kan man höra om hur de har blivit hitlurade, fråntagna sina pass och sedan tvingats jobba ihop till sin hemresa. Att säga det är som att omyndigförklara ett helt folk. Tror ni att de som är här är de enda i deras by som jobbat i Mellanöstern? Tror ni att de aldrig kommer tillbaka?  Rykten gott folk. Just nu är ca hälften av UAEs invånare från Indien eller Pakistan. Det rykte som de skulle kunna skapa i sina hembyar ska inte underskattas.

Öppna Sverige för arbetskraftsinvandring och låt de som vill jobba sig ur fattigdomen göra det för egen motor. Överför alla dessa bidragspengar till en satsning på detta. SLUTA GE BORT SVENSKA FOLKETS PENGAR TILL DIKTATORER OCH GERILLALEDARE I AFRIKA.

Flirting with forty

Men alltså, inte jag som gör det. Min kära pojke är ju 21, eh barnarov? =).
Tillbaka till filmen. JA Heather Locklear sög och NEJ killen som var snygg kunde inte så mycket annat än att vara, just det, snygg. Men trots det så tar jag ändå med mig något från filmen. Man ska ta vara på tiden. Det är aldrig försent att göra det man vill, och man ska inte vara rädd för nya saker bara för att de är nya. LEV LIVET folks!

Gårdagens

Haha, inte riktigt gårdagens men från en utav dessa obloggade gårdagar kommer dessa bilder från.


Just me wearing eh, vad heter det? Jeanssaken..! Är iaf från Stradivarius, Kofta Stradivarius, Bälte Mango, Skor MBK Bangkok.


Trying the bloggpose, we're all wannabes deep inside


Gosh, I'm falling!


Sen drog vi till Wild Wadi, ett vattenland i Dubai. Bra att ha en 15årig syster, då blir det ok på något sätt att gå dit och bete sig som ena riktiga småbarn till den grad att vi blev UTKASTADE!
Oups. Skulle kanske inte skrivit det?

I Sverige är alla AVIS!

Den här artikeln är ganska rolig
http://www.dn.se/nyheter/varlden/saudisk-prinsessa-bestulen-pa-120-miljoner-1.927723

Skriven av en svensk journalist om en Saudisk prinsessa som blev av med värdesaker för 11 milj euro på ett hotell. Självklart sticker det i ögonen på en svensk att någon kan promenixa runt med något av ett sådant värde helt obesvärat. Så mycket sticker det att slutklämmen blev: "Den givna frågan för vanliga dödliga är förstås: Varför ska en saudisk prinsessa på vift släpa med sig dyrbarheter för 120 miljoner?"

Tja du, varför skulle hon inte?

Det är hennes juveler, hennes pengar. Om hon nu känner för att ta med dem på sina resor, förmodligen för att kunna visa upp sig från sin bästa sida, kan hon väl det! SLUTA VARA SÅ AVUNDSJUKA!

Nystart

Så, nu ska bloggen komma igång igen!

Vad ska jag ha här då?
Tja, ska fylla på mina kategorier med inlägg;
tankar och debatter,
kläder och smink,
mera böcker (of course, who would I be without them?!),
fler personliga inlägg
UPDATE EVERY DAY (guess that's the important one!!)
Något mer?

Yes, it's gront!

Sa det ka ga nar man bott utomlands for lange. Haha, sis bara skrattade. Har inte orkat blogga, mest bara kort bil kanns det som. Akt pa shoppingtur till Dubai 2 ggr.. Ar nastan uppe i 100 mil nu! Men undan gar det, typ 180 i genomsnitt =).


Undangömt paradiscafé i Cairo





Det var på detta café/butik som jag köpte mitt Moschinobälte. Urcoolt ställe! Undangömt inuti Four Seasons Nile Plaza ligger det, en liten oas. Allt är vitt, förutom de orangea sofforna. I butiken som omringar caféet (och ytterligare en våning upp) kan man hitta i princip alla märken. D&G, Marc by Marc Jacobs blandat med dyrare saker som Dior, Fendi och Gucci.
Vi gick dit nästan dagligen när vi var i Cairo. Väldigt billigt också! Notan blev aldrig över 2000 kr, vi var 4 st som åt, drack och mumsade svindyra praliner.

Dagens




Skor Steve Madden, Jeans Guess, Bälte Moschino, Tunika Stradivarius, Linne American Apparel (allt för att dölja en ev urringning!), Armband Lindex+Turkiet, Örhängen Blodsten köpta i Fish River Canyon i nordöstra Sydafrika (YES! Missade bara väster, hur fan ska jag smocka in det nu?!).

Mitt rum e ganska stökigt. Tvungen att klippa ut mig ur kaoset... As always. Whatever.
Vi har bowlat och käkat pizza. Riktigt amerikanskt, vi gjorde det tom på ett mall =). Nu e jag hemma, borde plugga... Men vill läsa! Alla ni som läser, köp en bok av James A. Michener!!

Edit: Dagens kläder är inköpta i följande länder: Kanada, USA, Egypten, Sverige, UAE, Thailand, Sydafrika, UK och Turkiet. JAG RESER FÖR MYCKET. 9 länder i 4 världsdelar.

Panik

Det känns skönt. Är det fler än jag som förlorar fotfästet när all bara läggs på hög och skjuts upp?
Plötsligt har man 500 saker man MÅSTE göra, och ingen tid. Jag brukar inte bry mig, förrns jag vill göra ngt kul (typ som att gå ut igår), och då får jag PANIK! Måste ju bli klar med allt!
Hatar alla måsten. Säger alltid senare, dumt nog,
Minns detta, alla ni som skjuter upp saker:

Det är det som inte blir gjort som är jobbigt

Plugghäst

Sitter fortfarande och pluggar... Kom iofs inte igång förrns vid 12 (och tar ofta pauser...). Sitter och går igenom ALLT vi har haft hittills, jag vill inte missa minsta lilla grejj. Min slutexamen ska vara 100%.
I arabisk skrift skriver man inte ut korta vokaler utan enbart konsonanter. Tex ingenjör uttalas mohandessa, men skriva mhndsa. Till det kommer små minitecken som kan skrivas ut för att markera i, a, o eller inget vokalljud. Normalt sett skrivs de inte, men jag ska banne mig kunna dem för alla ord! Plus alla jävla oregelbundna plural. Fatta vad jobbigt att lära sig två olika sätt att säga ALLA ord på, för det finns INGEN logik!



Yes, där har vi det! Arabiska läses från höger till vänster. Det är 6 st vanliga bokstäver i detta ord, det är de som sitter ihop (förutom ett avbrott efter d). De små strecken och cirklarna som knappt syns är de korta vokalerna...

RSS 2.0