Tråkigt.

Har inget att direkt skriva? Min hjärna känns tom. Skumt. Blev lite mycket bilder ist... Borde plugga nu, ligger så myckt efter och snart har jag tenta.

Kvällen i bilder



Utanför min lgh här i AD
Skor Zara, Klänning Forever 21, Väska Nine West (innehöll PLATTA Steve Madden skor, köpta i NY sist), Örhängen Steve Madden.


Me and my sis in the backseat on the way to the club (hah, 5 min walking from my home, men vem fan går när det är 45 grader utomhus?)


Babyyy =). 100 m bortanför vårt hus, destinationen hägrar låååångt där borta! Sheraton Corniche =).


Me and sis, just arrived at the table.


BÖGHÖG!!! I arabisk "soffa", haaah. Not my place!

Bilder från Jakarta

More from Jakarta


The surroundings, taget från högt uppe i hotellet


Me: Kjol Topshop, T-shirt Forever 21, Bikini Miss SIxty, Bok JAMES A. MICHENER!



Jakarta


Pluggandes i hotellrummet, lilla Vaion, lite böcker och roomservice menyn! Telefonen nära till hans också, haha.

Vart är vår chaufför, aka boyfirend??

Hallå? It's one BABY! Vi (me and sis) har provat klänningar i evigheter. Hurry before we change our minds AGAIN!

En flygvärdinna är här: 5 säkra tecken

Bild från mitt hotellrum i Jakarta:

1 Uniformen, kompromiss mellan trött efter flyget och se till att den förblir rynkelfri innebär upphängd unifrom på närmsta stol
2 Väskan, Den är stor och rymlig. På tok för rymlig för dess ouppackade innehåll. Hallå, man får bara en resväska och INGET annat får användas. Och orka packa upp för 24h? Mängden kläder är helt enkelt för att man aldrig vet var man hamnar. Hur ska man planera för fest, shopping, beach eller gym om man inte känner sina kollegor sen innan? För många gånger i opassande, eller någon annans kläder gör att man tar med något för ALLA tillfällen.
3 Room Service, Som sagt. Man känner inte kollegorna. Orka ringa dem för att äta med en! Kul att äta själv på restaurang? Nope! Room Service framför TVn blir lösningen =).
4 Kabinväskan, Detta är vår onboard handväska. Här trycks ALLT ner. Hallå, man ska ju sova på flyget! Glasögon, smink, kamera, Ipod, telefon, bok, dokument (pass osv), nagellack, handkräm, såna där papper som tar bort oljan i ansiktet, ansiktsspray som återfuktar. Typ, allt?
5 Trolleybag, Här går pyjamasen tillsammans med de andra InFlight kläderna (förkläder, scarf och platta skor) och vår tegelstensmanual som innehåller ALLT som finns att veta om alla våra plan och First Aid.

Dagen som gick upp i rök

Oups, vad har jag gjort idag? Dagen bara försvann! Blev väckt vid halv nie på morgonen, såå trött men upp kom jag. Skulle till ambassaden för att fixa en examnstid för min arabiska kurs. Men nope, de har sommarstängt på torsdagar. Lyckat. Sen var vi mest ute på ärenden, kom hem vid 1(?). Åt snabbmat och kraschade på sängen igen... TRÖTT! När jag vaknade gick jag ut med pojkvän igen, till hans mobilaffär. Han vill ha en Blackberry... Jag vet inte, gillar de inte? För stora lixom. Tycker min HTC 3G Touch är mer än tillräckligt stor.
Nu har jag mest pluggat lite arabiska, har missat 1,5 vecka pga NY och Jakarta. Omöjligt att vara uppkopplad från planet!
Ikväll går vi till Zenith, bokade bord för några timmar sen. Vodkan och Whiskeyn (eew) är beställt och står säkert redan på bordet och väntar på oss. Så in i duschen med mig!

Hemma från layover i Jakarta, Indonesia

Kommit hem från Jakarta nu. Hade med mig min minidator, den har inget internetkabeluttag och rummet hade inte wireless! Suck... Men nu är jag hemma, sova hela natten så gott så. Ska åka till ambassaden här i AD nu, måste fixa en examenstid för min arabiska och sen ska jag till Welfare Office för att få visitors authorization för min sis. Yep, min egen syster behöver tillstånd för att sova i mitt hem!! Welcome to Etihad =).
And yes, vi blev icke bombade trots att vi bodde på Shangri-La mitt i staden (fast, i 10 dgr fick alla Jakarta crew bo på dåliga Sheraton, stackarna! Inget äkta 5star inte).

James A. Michener is the SHIT!

Håller på och städar inför systers ankomst. Sjukt mycket böcker som ligger och skräpar i mitt rum! En härlig blandning av olästa, påbörjade och avklarade böcker. Köpte "Bringing home the Birkin" plus 7 andra nya böcker i NY senast. Läste ut den igår, så sjukt bra och rolig! En ny författare är född =).
För övrigt läser jag just nu;
Gomorra (som blev en film)
The history of the Arabs av Philip K Hitti, första upplagan kom ut på 30-talet, sista revisionen gjordes på 70-talet. Dvs innan all nutida historia.
Stephen Fry in America Hyfsat uppenbart vem som skrev den, en ball beskrivelse över hans resa till ALLA stater i USA.
Tales of the South Pacific av James A. Michener. LOVE IT! Han är underbar, min nya favoritförfattare.Check him up! Han skrev typ 20-30 böcker, började skriva efter andra världskrigets slut (denna bok är hans första och innehåller historier från hans krigstid) och slutade inte förrns han avled på 90-talet. Han har täckt nästan hela världen med titlar som Poland, Hawaii, Alaska och The Caravans (Afghanistan innan kriget osv!).
Ja, min bokhylla är knökfull. Vad gör man inte för lite extra visdom...?

Outfit i NY

Glömde visst att skriva vad jag har på mig, viktigt viktigt. Jag är ju så moderiktigt =).


Skor Miss Sixty (som självklart inte syns på denna bild...)
avklippta Jeans från Replay (försökte härma modebloggarna, upptäckte dock tyvärr att fickorna var fastsydda och glömde de avklippta leggingsena hemma så det vart ju en MISS!)
Linne Forever 21
Kofta Guess
Väska Nine West
Solglasögon Åhlens
Nitarmband Lindex
Sammetsarmband med små evil eye pärlor, köpt i Turkiet 2003
Klocka DKNY (NY!!!)
Halsband egensmidd ring på slöjden i en gammal silverkedja

NY i bilder och ord

Så, vad gjorde jag då i NY? Tack för alla tips (0 st, haha).
Vaknade tidigt, så jag var på Penn Station redan vid 8. Perfekt tid för att käka frukost som en riktig NYbo tänkte jag, och köpte en vaniljlatte och en croissant på närmaste cafe. Satt och ägnade mig åt people watching ett tag, innan jag masasde iväg mig till dagens höjdpunkt. Central Park!! Ascoolt med en gigantisk park mitt i stan. Som var så levande också! Överallt var det unga, gamla och mittemellan folk som sprang, joggade, promenerade, cyklade. Ja, allt vad man nu kan göra. Massa mammor ute med barnvagnarna, de gick tillräckligt sakta för att jag skulle kunna tjuvlyssna, mohahha.
Efter några timmar i CP (ehh?) tog jag tunnelbanan till Wall Street. Börsen såg tråkig ut, WTC är en byggplats (såna har vi tillräckligt av i UAE, tack) och det var nog mer än 1 km kö för att köpa biljett till Ellis Island färjan. SJUKT mycket turister. Såg EN turist i Uptown, här var de i majoritet. Gillade inte området alls, utan tog snabbt tunnelbanan till midtown.
I midtown letade jag bokaffär, men hamnade i ett skumt kvarter i East Village. Tatuerare och piercingar överallt, uuh. Men som det gamla metalfan man är så promenerade jag rakt in i hälften av butikerna, på jakt efter ett ögonbrynssmycke. Lyckat! Detta var det enda stället där jag såg snygga tjejer och killar, typ i Sveriges klass, resten av stan bestod mest av trash/tråkig kostym/hiphop.



På hotellet, ja det var innan jag riktigt insåg hur kallt det är i NY även på sommaren.


Central Park


Fortfarande i Central Park (Bästa stället, förutom FN!!)


Ett litet slott undangömt bakom sjön, nära The Met.


I Upper East SIde, Lovely!



Ska dit igen 7-9 aug, någon som har något förslag på ställen att se till denna gång?
Skippar helt Downtown, men ser gärna mer av Mid och Uptown!

Behålla minidator eller ej? NEED ADVICE!

Oj, jävlar vad trött man blev av att inte sova! Efter det sista inlägget glodde jag lite på TV innan jag somnade. (Hallå, amerikansk TV, vem kan stå emot?? =)). Sov 21-06, hyfsat bra. 9 timmar efter att ha varit vaken i 24 funkar. Efter det drog jag till NY, var där hela dagen och kom tillbaka till hotellet i tid för att göra mig iordning för flyget hem. Yes, no sleep. Var vaken 06-14, dagen efter. Ouch! 32 h. Jag var DÖD! Seriöst. Kunde knappt prata, allting bara flimrade.
Vaknade igen igår, seg hela dagen och matförgiftning på kvällen, Jippe. Ikväll kommer lillasysteryster hit. Igen.
Och, justja. Nya Sonyn är asgullig och får plats i handväskan. Ehmn, synd bara att det tar 10 min från att man trycker på startknappen (eller slidar den som den är på Sonyn) till det går att använda den, att den är like pigg resten av tiden (dvs tar ca 5 min för varje hemsiada att ladda) och batteriet tof slut på någon timme trots Power Saver mode.
Sälja eller behålla? Vad är bäst, en dator som man orkar ta med men som typ inte funkar, eller en dator som är tung men snabb? Advice needed!

In NY

Vi har landat, skyfflat passagerare ut ur planet och nu sitter jag pa mitt hotellrum. Klockan ar bara 19 har, men i AD ar hon 03. Ouch! Om tva timmar kommer jag ha varit uppe o 24 h. Dags att sova?
Men, en rpomenad verkar soft. E bara 26 grader har, sa kallt!! Asharligt!!

Naglarna klara!

Tog mig 45 min , en halvtimme att bli av med den gamla manikyren 5 min att mala och sen lite torktid!

Vad ska man med professionals till...?


Utkast: Semestern ar slut. Suck. ...

Semestern ar slut. Suck. Klockan ar halv sex och jag sitter och ska mala naglarna. French. Pallrade mig aldrig ivag till salongen slo som man ar. Men jobbet mitt kraver snygg naglar, annars blir man hemskickad. Hor ni de? Hemskickad for nedbitna eller omalade naglar!
Idag aker jag till New York. Sist jag var dar var i april. Jag tog tunnelbanan till Penn Station, gick langs med 5th Av till Times Square, som var trist, och NY Public Library dar Carrie skulle gifta sig, och sen via Grand Central Station till FNs huvudkvarter. LOVED IT. Dar vill jag jobba! Handlade bocker for typ 300 dollar i deras bookshop, oups.

New York Public Library
Skor Bianco, Jeans Guess, Linne Forever 21, Jacka Stradivarius, Vaska Jimmy Choo.



Framfor FNs generalforsamling


Utanfor FNs huvudkvarter

Vad ska jag gora denna gang? Ge mig tips pa stallen i NY!


Ett ruckel i skogen

Hotell kära hotell (Hem kära hem funkar inte när man inte satt sin fot där på 2 veckor....!)
Ut och äta middag skulle vi idag, runt hörnet ungefär men slutade med en detour på 200 km för att köra en av mina pojkvänners kompisar till hans nya hem.
Min pojkväns kompis, S, är 27 år och jobbar inom marknadsföring. Han tjänar ngnstans mellan 15-20 000 kr skattefritt varje månad och har en bil. Inget vrålåk, men en ny liten 4X4 utav ngt asiatiskt märke. Låter ganska soft va? I Sverige skulle han vara en stekare. Eller brat? (Hm, sorry DN. Eran fina faktaruta vid sidan av Stockholmsveckan i Visby glömde jag visst bort). Han låter well off iaf.
Så, vart bor han? Jo, han bor 100 km från Abu Dhabi. Inte hela världen, han har ju trots allt sin bil (och kanske en eller två till? minns inte) och det är väldigt mycket folk i den här staden. Soft med en break. På vägen till hans hus åkte vi förbi ett, i min mening, ett ruckel. Såg ut som något från en kåkstad i Afrika. Jag skrattade lite, pekade och sa men S, bor du i ett sånt hus? Typ yeah right. M, tror Ni fattar nu. Oups.
Vad är det för samhälle där någon som tjänar såpass bra som han gör bor i ett skjul i skogen?? HUR SJUKT ÄR INTE DET?


Välkomna till mitt Egypten

Ok, något skumt har hänt. Jag har nått ett rekord. 11 besökare. Jag skrev inget förrns för typ 10 min sen. Vad har hänt?
Här kommer iaf två bilder från Egypten.
Tagna av ngn skum egyptier som insisterade på att han var en gratis guide. (Ja, mitt sällskap trodde honom och gratis betydde tydligen 1000 kr hästarna i 1,5 h och 1200 för guiden. Någon annan som anar en uppenbar scam?)


Fast

Ojjdå, min alldeles egna "anonym" var nästan snabbar än mig! Men, jag förstår inte riktigt? Ok, att jag visar upp bilder snodda från Sonys Middle Eastern hemsida är knappast säkert bevis på att jag verkligen äger den datorn. Men, vem betvivlar på att den suddiga bilden på AD:s skyline inte är tagen av mig?? Liksom, hade jag snott bilden skulle jag väl snott en bra variant? Eller är det så, går alla andra runt och snor halvdåliga saker för att folk inte ska genomskåda dem direkt?? Hmm, tåls att funderas på.
Nu måste jag tillbaka till lektionen, fan, vart är vi? Jävla arabiska.

Jag fick EN kommentar!

Yes! Min blogg har som max 10 läsare/dag och jag har nu fått EN kommentar, haha. Om min (tydligen?) icke-existernade minidator. Hahaha... Bloggmobbningen har börjat. Jag älskar detta, vilket sätt att få ut aggressioner på. Att få gå runt i bloggar och bara ploppa ur sig otrevliga saker helt utan en chans till retribution.
Fast, min kommentar kändes ju ganska oskyldig... Lixom, bara att jag inte har en. Inget mer? Hallå? KOM IGEN!

Kanske dags att börja uppdatera också. Vet inte, kom av mig bara? Whatever. Here we go again.

Imorgon

Imorgon ska jag bannemig lägga upp lite bilder från Egypten... Tills dess, adios!

Minipluttdator

And I'm BACK!
Planen gick i lås. Jag sitter nu i min suite med en ny liten, pytteliten, laptop. Yay!! Den väger 594 gram och får plats i en liten axelväska, handväska eller bakfickan.


Ja, jag är förälskad. Den är sååååååååååååååå söt.
Fick leta en evighet på internet för att hitta dess bilder, säljs tydligen inte i Sverige. Haha, ni är inte tillräckligt riiika. Eller alltså, den finns i en billigare verision med sämre specs. Och bara två färger. Ville ha den guldiga först, men den hade svart tangentbort och jag vill inte ha det. Den säljkåta säljaren kastade sig på mig och försökte bli av med den, men sen när han insåg att det var omöjligt så hittade han den vita som tidigare inte existerade...

Utgång

Nope, hann inte med något av det där. Pojkvännen är nu klar från sitt universitet och UTTRÅKAD. Ojdå. Han har klagat i några dagar nu, så det är väl bäst att jag går med på något som inkluderar att lämna hotellet...
Var ett tag sen sist. Men lite får jag ändå skylla på min magsjuka och 39graders feber. Som iofs bara varade i två timmar. Men, ändå? Det var lixom traumatiskt eller ngt. Och i Cairo hade vi en 1800 dollars suite på Four Seasons. Vi hade utsikt över hela Nilen från en balkong så stor att den hade solstolar. Vem vill lämna det för ett skitigt, varmt och högljutt Cairo?

Nej, ut med dig nu!

Tror vi ska shoppa. Har en plan. Något som jag vill ha. Ni kanske får se senare. Eller, klart ni får se om min plan genomförs. VILL HA.

Att bo på ett 5stjärnigt hotell

Jag gillar att bo på hotell. De e soft. Tyckte jag inte innan, när jag kom hit tvingades jag bo på ett hotell i ett halvår. Fy faaan va litet rummet kändes efter en vecka eller så, vad irriterande att någon kom VARJE dag och plockade runt mina grejjer och ojj vad jag ville ha ett kök.
Nu har jag bott i en lägenhet i över ett år. Ja, det är jobbigare att städa själv, speciellt när lägenheten är på typ 150 kvm och köket har jag nog inte använt på ett år.... Haha. The grass is always greener on the other side.
Så nu ska jag plocka lite i mitt rum, så att städerskorna här inte hatar mig som de gjorde förut, plugga lite arabiska och läsa vidare på boken jag skrev om tidigare. Förhoppningsvis hinner jag innan min pojkvän är tillbaka från sitt universitet.


Bokälskare, javisst!

Jag googlade på boken i mitt förra inlägg, married to a bedouin, för att få fram en bild av framsidan. Hittade den på amazon, med tips på boklistor som jag kanske kunde gilla. Oups. Hittade två författare som verkar UNDERBARA. Leon Uris och James A. Michener. Jag känner nu ett starkt behov av att läsa deras böcker, speciellt den senares. Jag vill börja från början och läsa alla hans böcker i kronologisk ordning. Bara ett problem. Eller två? Båda deras böcker tenderar att vara 1000+ sidor OCH han har skrivit typ 50 böcker... 1000*50=50 000 sidor. Hm. Ett år eller två kanske?
För att inte tänka på alla böcker jag redan har. Min pojkvän är redan rädd för hur vår gemensamma lägenhet kommer att se ut. För någon månad sen förklarade jag för honom att jag inte kunde städa mitt rum (jag är världens mest stökiga person, kan konsten att stöka ner ett hotellrum totalt på 5 min utan att öppna packninge typ. Hur? Jadu, det undrar jag med) utan att ha någonstans att göra av med mina böcker. Pojkvännen min är mycket underbar och gick prompt och inhandlade en bokhylla, tvingade ngra av hans pakistanska arbetare att köra hem den med en utav deras truckar och bära upp den till mitt hem. Det var en fullsizebokhylla, hög och bred. Han antog att mina böcker ev skulle fylla ungefär hälften av den. Nope, mina böcker fick tills hans förvåning, och bestörtning, inte ens plats! Jag har, efter närapå två år här i AD, lyckats samla på mig nästan 200 böcker. Han höll på att svimma.


Stekt i 45 grader

Jag har blivit STEKT! Gjorde ett tappert försök. Det varade i ca 8 min. Tyckte att det var på tok för lite soltid, så efer nästa dopp skulle jag minsann klara av 10 min var planen. Tji fick jag, efter 3 (!!!) min var jag DÖD och gav upp till förmån för att sitta i poolen och läsa.

Dagens bokval:

"Married to a Bedouin" av Marguerite von Geldermalsen.
Jag fick syn på denna boken på Dubais flygplats. Först avfärdade jag den, jag har ju redan testat att leva i Petra. Ja, jag stannade bara i 2-3 månader under 2005. Det fanns fler bilar, och alla bodde i regeringens by. Men vi sov ute varje natt, hade ofta bbq:s inne i Petra, sov i the Monastery osv. Likheterna är fler än skillnaderna. Livet i Petra 1978 och livet i Petra 2005 var nästan exakt likadant.
Att läsa boken är som att läsa min egen historia. Grymt intressant och så sant. Exakt så här är det. Läs den om du kan få tag på den! Speciellt, om du någon gång har varit i Petra eller Jordanien.


Morgonstund har guld i mun

Nu är det dags för ett morgondopp =). Eller kan man kalla det så när klockan är 13 och man ska ut och sola mest egentligen? =).
Klarar nog inte mer än en timme i det 49 gradiga vädret, och så har jag arabiskalektion kl 15. Icke att förglömmas. Pojkvännen min snusar fortf sött. Igår kollade han sitt bankstatement på min laptop... Ouch. Vi har spenderat 45 000 aed. Tänker inte ens säga vad det är i svenska kronor.... Och det är INNAN vår hotelstay här i Abu Dhabi och DUbai är medräknat. Blir en hel del roomservice osv må jag säga.
Anyways, to the pool!

The locals

Abu Dhabi är en speciell stad. Den består av fem olika kulturella världar som enbart möts via arga blickar i de gigantiska köpcentrumena. Här kommer en lista, listade efter makt kommer de en och en:

The locals:
The locals (är lite som ett namn för dem så det är svårt att översätta även om det går, känns fel helt enkelt) är de som har ett UAE pass. Är för närvarande ca 15% av befolkningen. Som namnet, the locals, antyder så är det meningen att detta ska vara de som kommer härifrån ursprungligen men ofta är de blandade (pappa äkta "local", mamma filipina t ex) eller fått passet som tack för någon tjänst el liknande (ofta indier, pakistanier, yemenies och Omanis). Det enda tvingande kravet är det gällande religion. Muslim måste man vara, och inte vilken som helst utan Sunni.
Innan de visste om vidden av oljeupptäckten var det relativt enkelt att bli medborgare, men numera är det i princip omöjligt såvida inte båda ens föräldrar kommer härifrån. Detta beror på att här har de räknat ut, med hjälp av enkel logik, att om de har en stor befolkning blir det omöjligt att ge dem alla de fördelar som de just nu besitter. När en emirati gifter sig med en annan får de en bit land och en summa att bygga hus för. De har inga som helst räkningar för el, vatten eller liknande. Alla företag i UAE måste ägas till 51% av en local, vilket i praktiken ger dem pengar utan att jobba. Om de nu inte lyckas lära känna någon utländsk entreprenör som vill jobba åt dem så klarar de sig ganska bra ändå. Går man på universitet får man t ex ca 60 000 sek i månaden att leva på, lön kallas det. Inte behöver man närvara vid lektionerna så ofta heller. Deltid kallas det visst?
Locals har alltid rätt och kan enligt rättssystemet inte ljuga. Allt de säger är sanning.
Makt: Total.
Arbete: Yeah right, never in a lifetime. 9-14 med konstanta kaffepauser om de orkar komma till jobbet. Kvotering och minst dubbelt så höga löner som till alla andra.
Boende: Palats omgivna av HÖGA murar, med privata vägar och en speciell väktarpolis som patrullerar dessa.
Kultur: Vem vet? Många tror inte den existerar, men vem vet vad som sker bakom murarna. En hel del otrohet och onödigt spenderande är allt jag har hört talas om, men jag tror inte (och hoppas verkligen inte) att det är vad som är betydelsefullt för dem).
Klädsel: Männen bär vita (ca 90%), gula, bruna, gråa eller mörkblåa "lucialinnen" med en vit duk på huvudet som hålls fast av två svarta ringar. Under detta använder de ett vitt skynke för att inget ska synas igenom, och slutligen matchas det hela med ett par birkenstocksliknande sandaler. Kvinnorna bär svarta abbayas (långklänning med långa ärmar) och  svart slöja. Dessa matchar oftast i utsmyckningar som består av små kristaller och stenar. En abbaya kostar runt 2000 kr, självklart finns också YSLs svindyra version men de flesta bär något i denna medelklass. Detta matchas med well, ehmn, så tajta jeans som det bara går gärna med lååånga stövlar över. Naglar och händer fulla av henna och ansiktena sminkade till oigenkännlighet. Dock lyckas de se hyfsat naturliga ut ändå (om man jämför med resten av arabvärlden). Oh, and not to forget. Den obligatoriska märkesväskan. LV, Gucci, Fendi whatever that's expensive...


Imorgon kommer beskrivningen av den andra folkgruppen här, de som talar arabiska men som inte har ett pass härifrån.

Back in AD

Vår semester blev förkortad. Min pojkväns farfar dog. Pplötsligt var alla hans familjs företag i Abu Dhabi utan chef när hans familj vallfärdade till Syrien för att gå på begravning. Jag har försökt förstå detta innan. Detta att företagen inte kan vara självgående utan att en chef, ur hans familj, måste vara konstant närvarande. Och det här är inga små företag vi talar om, runt 10000 anställda sammanlagt. Det är, tror jag iaf, runt samma antal som Ericsson har i Kista. Så någon slags mellanchef borde väl fixa det hela?
Hittills har jag inte fått något mer förklarande svar än en kalkyl för hur mycket de förlorar varje dag i pengar om ingen arbetar. Hallåå... Om ett företag har 5000 anställda, de får 3000 aed i månaden (med indierna och pakistanierna så blir average lågt). Lön/arbetsdagar * antal arbetare = 3000/25 * 5000 = 600 000 aed (ca 1,5 miljon sek!!). PER DAG! Det är ungefär då jag blir chockad, försöker räkna om och glömmer bort min ursprungliga fråga...
Ungefär som jag nu tappade tråden i mitt inlägg. Hursomhelst, vi är tillbaka i AD men inte riktigt hemma. Vi har en suite på Rotana Beach nu i 3 dgr, och sen torsdag och fredag natt när det inte är så mycket jobb blir det Dubai. Vart får jag väl informera om senare =).

Ah, kalkylen får vara så enkel när landet är helt skattebefriat. Ev ska en moms på 3% (!!! min plånbok kommer verkligen ta skada av hela TRE procent!) införas, men hittills har de inte vågat. Vill behålla ryktet som skatteparadis of course.

BTW

Det blev ingen shoppingtur igår. Kunde inte.


Jag är köpt

OK, han ringde nu. Jag sa ok. Lets go. Det känns lite bättre. För jag låter det inte förstöra hela dagen. Men lite köpt. Jag vet inte. Det är inte jag. Men det är verkligen så, när man ser det svart på vitt framför sig så blir allt lugnare. Det försvinner ut ur huvudet. Blogga kanske är bra?

Anyways, här e AD by night. Courtesy me and my sis dec 2008

Känslorna styr

Bloggen får mig att återigen fundera på om jag borde vara migmigmig och skriva som jag vill eller försöka anpassa mig efter andra och besökshora ut mig. Jag vet inte?! De som gör det sistnämnda verkar ha kul iaf. Jag har aldrig lyckats med sånt. Att göra saker som är genomtänkta. Allt bara kommer av sig självt, känslorna styr mig totalt.
Logiken säger att jag borde rycka upp mig, tacka och ta emot shoppingturen som min pojkvän försöker muta mig med. Hans samvete skulle få honom att köpa ALLT jag pekar på.

Hur ersätter man tid?

Det går inte att förneka. Jag är besviken. Jädrigt jävla besviken... Vi blir totalt en vecka försenade. En vecka kan man göra mycket på. Jag sa inget när han ringde. Liksom, vad säger man? Skäller? Men, han är ju redan lessen för det. Han vet redan att det var hans fel, att det inte borde ha hänt. Han lovade mig vad som helst. Men vad kan ersätta en förlorad semester? En ny laptop? En ny väska? Ett helt jävla shoppingmall räcker inte...

Jippie.

Nej, vi ska inte åka inatt. Min pojkväns visum här i UAE går ut om 2 dgr, och det upptäckte han nu. Så vi måste vänta tills på måndag. Fre-lör är helg och sen behövs det en dag för att fixa allt. Men jag kan inte åka på måndag. Har lektion. Så nu ska vi åka på tisdag. Kul. Tack.
Det är TREDJE biljetten som han bokar. Denna gång i business, för det finns ju inget annat kvar när man är så här sent ute. Så nu betalar vi 6000 kr för Dubai-Cairo ENKEL väg. Normalt? Efter att redan ha betalat ca 4000 kr. Så sammanlagt blir det 10000 kr för ett flyg på 3 h. LYCKAT.

Dior vs BVLGARI

Att göra:                                                  

Tvätta                                   3 månader sen sist

Städa                                   2 veckor sen sist, inte illa

Plugga                                  har ju läxa... =/

Ladda kamerabatteriet    Vi ska banne mig ta tusentals med biler

Spa - Vaxa, mani&pedi    Vill man vara fin får man lida pin

Läsa manualen till HTC   Dags att lära känna mobilen jag haft i 2 månader

Bank                                     Pinsamt, men har typ 10k sek i plånboken som bara ligger och skräpar. In på kontot med er!

Att Köpa:

Jesussandaler                 Softa sightseeingskor är ett MÅSTE

Shorts                                Sommarbrallor =)

Väska                                Vill ha en halvstor brun axelväska i läder, återigen SIGHTSEEING! Pyramiderna, here we COME!

Linsvätska                        Tråkigt måste

Foundation                       Den tog slut! Ska jag köpa en ny L'oreal eller ta nygamla favvon DIor?

Solglasögon                     Har ju bara vanliga Åhlens, måste ha märke. How 'bout BVLGARI?

Solkräm                            Syrran och jag tog fan slut på den


Hilton

Hotellet är nu bokat, blev såklart inget av de jag kollade på innan. Hilton Sharm Dreams heter det och ligger precis i Naama Bay där alla fester och klubbar ska vara.
Fanns bara suiter kvar, så två styckten blev det för strax över 3000 dollar. Inte illa! =). 200 per rum/natt.
Hilton Sharm Dreams

The Celeb is back!

Yah, I'm back! Haha, trodde du inte att Celeb syftade på mig? Men så går det om man går ut i kjol hahahaha... Hade fan glömt att det var så här illa. Folk GLODDE och jag såg att de ville peka, skratta högt och försöka glo in under kjolen på mig.
Enda gången jag känner mig mer utglodd e fan i uniformen när man går igenom Manilas (Filippinernas huvdstad)  flygplats eller, yes tro det eller ej, Frankfrurts. Där har vi UPPREPADE gånger har blivit filmade och blixtarna FLASHAR! Ni som trodde européer var sofistikerade, eller hur? =)
Vi är faktiskt ganska coola, och många, när vi flyger våra plan. Här kommer en bild från Toronto, ganska ovanlig sådan. Vi lyckades samla ALLA som var operating crew (dvs jobbade på den flygningen) på ett och samma foto!



Hela besättningen i Toronto, Canada oct 2008

Chipspromenad

Jag har ju som sagt gått ner 3 kg på like många dagar, så nu är det dags att göra ngt åt saken. En promenad till butiken för att handla chips... Yaaah...
Önskar att jag hade min kamera så jag kunde fota mina nya myspyskläder. Samma "nästan e-linne" som innan, men med jeanskjol (yes, bara ben! Det är trots allt fredag, alla rättstrogna idioter (sorry, klädpoliser) borde vara och be i mosken!! Så de så) och en kofta över. Vill helst inte att ngn ska dö av hjärtattack över all min nakna hud. What the heeell... Det är 45 grader ute, as always och jag har en kofta =//.

Inatt reser vi

Yupp, tonight is the night... Vid 03 åker vi mot Dubai, flyget går 07 och med mellanlandning i Kuwait City så är vi framme i Cairo (eller var det Alexandria?) 15.25.
Fick mupp på min pojkvän igår då han började babbla om de jävla hotellen igen. Va fan, jag vill bo på Royal Savoy och får jag inte det så shit the same... STOP BOTHERING me och bara BOKA.
BTW, min kamera e med honom. Inshallah he will remember to bring it with him to Egypt!!! =).


Hotellproblem

Kära pojkvännen min har gett mig i uppdrag att boka hotell 13-20 juli i Sharm. Vete sjutton... Han gillar pyramisa, men villorna där som har privat pool har gått upp väldigt mycket i pris så vi kollar på alternativ. Helst vill jag bo på Royal Savoy. Det är en privat vinge på Savoy där bara vuxna får bo... Ganska privat, bara ca 40 rum med egen pool och strand (men med tillgång till det avnliga hotellet), så det blir ju lite liknande en villa. Vi är 4 st som åker så vi vill ha ett vanligt rum och en suite där vi kan hänga och festa osv... Kul att sitta fyra pers på en säng i en vecka!
MEN Royal Savoy e SVINDYRT. De vanliga rummen e helt ok, men suiten skulle kosta oss 5k sek per natt =/. Hittills har pojkvännen min totalvägrat. Fan! Kanske dags att ge upp?
Ritz-Carlton verkar ju fint... Och lite billigare iaf. Eller borde vi bara ta en vanlig suite i pyramisas all incl resort? Väldigt billigt, 2000 kr per natt. Villan ligger på 9000, ouch...! Haha, pls baby 70k för en vecka? =). Yah right!! Som han sa, då kan han ju köpa en bil åt mig ist.



Pyramisa


Ritz-Carlton


Royal Savoy - "SemiPrivate" pool


Någon som har ngt annat tips i Sharm El-Sheikh 13-20 juli?
Four Seasons är fullbokat, Sheraton och Hilton har bara dubbelrum =/. I need my suite!

Biljetterna är bokade!!

YEEEES! FINALLY!
We will be on our way... Friday evening =). XXooXX.
Egentligen skulle vi ha åkt igår... Och vi hade sånt problem med att hitta biljetter (UAE-Cairo eller hela Levanten för den delen är överbokade nu när det är 50 grader här och kyliga 35 där). Så det kändes JÄVLIGT snopet må jag säga när min pojkväns pappa blev sjuk och vi blev tvugna att hitta nya biljetter =/. Men klart vi stannar, resten av hans familj är ju i deras hemland under sommaren. Kul att genomgå en öppen hjärtoperation med bara en brorson vid sin sida! Nehej, det går inte för sig. (Den är över och han mår bra).
Kändes dock lite som om resan aldrig skulle bli av. Men Tji på mig, morgonen den 4 juli åker vi. YEEEAY!

- 3 kg på 3 dgr?!

Jag förstår inte riktigt vad som har hänt... Hur har jag lyckats gå ner 3 kg på 3 dgr? Nej, jag har INTE slutat äta/dricka! Helt absurt... De senaste månaderna har jag gåt upp lite, typ 3-4 kg. Och nu är jag plötsligt tillbaka på min normala vikt.
Hmmm. SItter och äter choklad nu, Maltesters. Hehe. Kom på att jag hade dem när jag skulle skriva detta inlägget... Lixom, lovar. Ingen bantning här inte!
Jeje, får väl bara tacka och vara glad. Hah, hoppas på att det forsätter neråt... Vill gå ner 4 kg till. Mera vill än måste.  Ligger på BMI 20,75 nu och skulle då hamna på 19,2. Men eftersom jag ändå trivs ganska bra med mig själv nu så orkar jag inte engagera mig i det hela. Kanske efter semestern? Måste ändå börja träna så jag kan hålla mig ung och frisk många år framöver =). Om kilona råkar försvinna då med vore ju toppen...

Sorbonne University

Yes, kanske ska plugga där i höst? Vet inte riktigt vad som vore bäst. Behöver ju en Bachelors degree, helt klart. Och är det då smartast att ta den i Sverige eller här är frågan.

Pro Sverige:
Undervisningsspråket är SVENSKA (eller i värsta fall engelska)
I princip allt finns att studera
Inte bara jag som har gjort annat mellan gymnasiet och uni (dvs jag slipper vara mormor)
Con Sverige:
Vädret
Att folk är så "privata"
Det jag vill studera finns typ i Uppsala, jag står inte ut i studentstäder. Jag är mer än bara en student, hallå!?

Pro UAE:
Vädret!!
Bo med min pojkvän
Lättare att träffa nytt folk på uni
Mindre skola
Internationell miljö
Con UAE:
Undervisingen är på FRANSKA! (ouch, intensivkurs i ett år, räcker det för att kunna plugga på universitetsnivå???)
Jag kommer vara GAMMAL bland alla 18åringar =/.
Det finns typ bara law och public science eller economics och management. Jag vill ha political science och economics...


Jag vet inte. Egentligen är väl det som avgör ämnena och undervisningsspråket. Funderar på att testa här, vill ju ändå lära mig franska. Så om det efter ett år inte funkar kan jag iaf flytande franska. Om än inte tillräckligt flytande för att kunna studera på det...


Pluggdags

Klockan är ett. På dagen. Jag har varit uppe sedan 10, dvs 3 timmar. Och vad har jag gjort?? Ehrm... Glott på bloggar. SMART!! Speciellt när jag har lektion klockan 3, och missade förra lektionen. Blir ganska mycket att plugga igenom ju. SUCK. As ALWAYS. Sista minuten. Jag är hopplös.
Nu ska här pluggas.
Eller, först ska min pojkvän ta hit MAT. Indian Falafel, haha. But hey, a girls gotta eat =).
(Det finns alltid en bra ursäkt till att inte plugga. Eller städa. Eller tvätta.)

MY SIS IN ABU DHABI

Yes, we had fun!!
Min syster hittade en lamborghini, vi hade 4 killar i baksätet som HOPPADE i bilen när jag mellan bilarna i 180!! De e fan inte lätt att hålla bilen i styr då kan jag säga... Mm, bilen är där också. Hyrbil. Borde köpa en bil snart.

Godmorgon

Så, nu är det en ny dag. Och så här ser jag ut när jag precis vaknat och kastat på mig lite myskläder. Weee.
Linnet är köpt i Dubai Mall, kunde inte låta bli. Vem kom på idén att designa ett nästan x-linne och sälja det i Dubai?? Ett av de mest konservativa länderna i världen.... Förhoppningsvis blir inte min blogg nu blockerad. Jävla censureringsregler!

RSS 2.0